Nagovor novega dekana FOV, red. prof. dr. Iztoka Podbregarja, ob njegovi inavguraciji

Kategorija novice: 
Obvestila

Na današnji inavguralni slovesnosti, ki je potekala na Univerzi v Mariboru Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, je rektor Univerze v Mariboru red. prof. dr. Igor Tičar novemu dekanu Fakultete za organizacijske vede red. prof. dr. Iztoku Podbregarju slavnostno predal akademske insignije. Red. prof. dr. Iztok Podbregar, po izobrazbi doktor organizacijskih znanosti, že od leta 1995 sodeluje z Univerzo v Mariboru, najprej kot predavatelj in docent, nato kot izredni profesor, od leta 2011 pa kot redni profesor za področja strateškega in kriznega managementa, managementa varnostnih in policijskih organizacij in vojaške logistike. Objavlja v priznanih domačih in tujih revijah, zbornikih in monografijah in je član številnih strokovnih nacionalnih in mednarodnih združenj.

Red. prof. dr. Iztok Podbregar ima bogate vodstvene izkušnje na različnih položajih v gospodarstvu, javni upravi in Slovenski vojski, med drugim je bil svetovalec predsednika RS za nacionalno varnost. V svoji karieri je prejel številne nagrade, priznanja in odlikovanja. Ima osebni čin Generalpodpolkovnik Slovenske vojske in je nosilec odlikovanja Zlati red za zasluge Republike Slovenije. Vodenje Fakultete za organizacijske vede je prevzel za mandatno obdobje štirih let.

Celoten nagovor ob inavguraciji novega dekana prof. dr. Iztoka Podbregarja je na voljo tu.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.