16. 02. 2018
15:00
Lokacija: 
Kidričeva 55a
Kranj
Slovenia

Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru in »Vukova zadužbina« - Ustanova za preučevanje in ohranjanje srbske kulturne dediščine,

v petek, 16. februarja 2018 ob 15. uri v predavalnici 306 na Fakulteti za organizacijske vede UM v Kranju (Kidričeva cesta 55a),

v spomin na raziskovalca in zaslužnega profesorja dr. Miroljuba Kljajića pripravljata znanstveno – kulturni dogodek  s katerim se bomo spomnili profesorja, ki je bil aktiven član ustanove »Vukova zadužbina« in je večino svojega profesionalnega življenja posvetil razvoju Fakultete za organizacijske vede UM ter se posvečal povezovanju kulture, znanosti in umetnosti.

Na znanstveno-kulturnem dogodku bo prof. dr. Aleksandar Petrović s Filološke fakultete Univerze v Beogradu predstavil delo srbskega astronoma prof. dr. Milutina Milankovića, ki je najbolj poznan po teoriji o nastanku ledenih dob, kar je predstavljalo bistven prispevek k razvoju klimatologije in pomemben dosežek geofizikalne znanosti 20. stoletja.

Na dogodku bo nastopil tudi mešani pevski zbor Sveti Roman Slatopojac iz Novega Sada iz Srbije.

VLJUDNO VABLJENI!

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.