19. 01. 2017
17:00
Lokacija: 
knjižnica fakultete (105)
Fakulteta za organizacijske vede
Slovenia

V četrtek, 19. 1. 2017 ob 17. uri bo v knjižnici Fakultete za organizacijske vede UM (Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj) potekala okrogla miza na temo Ergonomija za vse generacije.

Vabljeni govorci na okrogli mizi, ki bo odprta za javnost, bodo:

  • red. prof. dr. Zvone Balantič, Predstojnik Katedre za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov,
  • Slavko Krištofelc,  direktor Inšpekcije nadzora varnosti in zdravja pri delu na Inšpektoratu RS za delo,
  • mag. Mladen Markota, Inšpektor višji svetnik na Inšpektoratu RS za delo in
  • mag. Erik Stritih, Predsednik Društva varnostnih inženirjev Gorenjske.

Na okrogli mizi želimo izpostaviti ključna vprašanja fizioloških izhodišč različnih generacij ljudi, predstaviti želimo pomen ergonomije za gibalno ovirane ljudi, osvetlili bomo vidik staranja prebivalstva skozi oko javnega aparata, predstaviti bomo spremembe kulturnih navad v delovnih okoljih v Sloveniji ter nenazadnje predstavili značilnosti elementov ergonomije v dejanskih delovnih okoljih.

Ergonomija (grško ergon = delo, nomos = zakonitost) je znanost o človeku primerno oblikovanem delu, ki izpostavlja zdravo ter prijetno urejeno in organizirano delovno okolje. Z ergonomskimi izhodišči se srečujemo pri vsakem delovnem mestu, ne glede na to, ali govorimo o mlajših ali starejših zaposlenih. Ergonomija je tesno povezana z zavedanjem o zdravju, z ekonomijo in družbeno odgovornostjo, ki je temelj trajnostnega razvoja.

Okrogla miza bo na enem mestu povezala različna raziskovalna in praktična izhodišča, in jih začrtala skozi prizmo različnih generacij.

V kolikor vas zanima kako vzpostaviti ravnotežje med obremenjenostjo in obremenitvijo v vseh generacijskih obdobjih, poglejte na to skozi oči ergonomije. Strokovnjaki nam bodo pomagali videti dlje, zato ste prisrčno vabljeni.

Udeležbo na okrogli mizi potrdite preko el. pošte: cis@fov.uni-mb.si do srede, 18. 1. 2017. 

Vljudno vabljeni!

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.